понедельник, 14 ноября 2011 г.

Շոկոլադա կիտրոնային կեքս


                                                                                                                                              Բաղադրությունը`
Կեքսի համար` 20գր կակաո
                                         3      ձու
                                       180գր փափուկ սերուցքային կարագ                            
                                       125գր ալյուր
                                        0,5 թ/գ չոր խմորիչ (дрожжи)                              
                                        180գր շաքարավազ
                                        1 կիտրոնի կեղև 
                                        1 թ/գ  կիտրոնի հյութ
                                        0,5 թ/գ փխրեցուցիչ   (разрыхлитель)

Գլազուրի համար`100գր շաքարի փոշի
                                             1 ճ/գ  կիտրոնի հյութ

Պատրաստման եղանակը`

       Կարագը շաքարավազի հետ հարել,միաժամանակ ավելացնել ձվերը: Ալյուրը մաղել,ավելացնել խմորիչն ու փխրեցուցիչը:Զանգվածը բաժանել 2 մասի:Մի մասին ավելացնել կակաոն,իսկ երկրորդին`կիտրոնի կեղևն ու հյութը:Խմորը հերթականությամբ լցնել ձեթապանած ձևանմուշի մեջ (форма):Դանակի շեղբի սահուն շարժումներով խառնել խմորը:Թխել 175 տակ` մոտ 50 րոպե:Գլազուրի համար խառնիչով հարենք շաքարի փոշին կիտրոնի հյութի հետ մինչև ստացվի փափուկ զանգված:Լցնել կաթսայի մեջ և շոգու վրա տաքացնել մինչև խտանա:Պատրաստի կեքսը հանել ջեռոցից,հովացնել և գլազուրապատել
                                                                                                                                                        

Комментариев нет:

Отправить комментарий